9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

Ten artykuł ma 9 stron:

Zbyt długie podgrzewanie oleju

Wiele przepisów zaczyna się od zaleceń, by umieścić coś na patelni na rozgrzanym oleju. Zanim olej osiągnie odpowiednią temperaturę, często zajmujemy się innymi rzeczami, by nie tracić zbyt wiele cennego czasu. To niestety powoduje, że ten właściwy moment często nam umyka. Dostrzegamy to wówczas, gdy znad patelni wydobywa się dym. Przypalony olej traci korzystne dla zdrowia właściwości. Rozpadają się pożyteczne przeciwutleniacze, a tworzą szkodliwe dla organizmu związki.

Zdrowe i lekkie przepisy


Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Eliksir z czarnego bzu na przeziębienie Słońce – czyli jak całkowicie za darmo podreperować swoje zdrowie Ochota na słone - gdy coś słonego do jedzenia staje się obsesją 10 fit przekąsek do pracy Gołąbki z kapusty włoskiej z łososiem. Test garnków Tefal Hero ze stali nierdzewnej Dlaczego warto jeść warzywa? Koktajl proteinowy - przepis. Oto koktajl proteinowy domowej roboty Oto co dzieje się z twoim ciałem po zjedzeniu imbiru Orkisz - moda czy zdrowie? Konfitura z pigwy z imbirem Dietetyczne święta Bożego Narodzenia – czy to możliwe? Młody kokos. Miąższ kokosa - właściwości