9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

Ten artykuł ma 9 stron:

Zbyt długie podgrzewanie oleju

Wiele przepisów zaczyna się od zaleceń, by umieścić coś na patelni na rozgrzanym oleju. Zanim olej osiągnie odpowiednią temperaturę, często zajmujemy się innymi rzeczami, by nie tracić zbyt wiele cennego czasu. To niestety powoduje, że ten właściwy moment często nam umyka. Dostrzegamy to wówczas, gdy znad patelni wydobywa się dym. Przypalony olej traci korzystne dla zdrowia właściwości. Rozpadają się pożyteczne przeciwutleniacze, a tworzą szkodliwe dla organizmu związki.

Zdrowe i lekkie przepisy


Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Smoothie - sposób na zdrowie? Kolacja na diecie - co na kolację na diecie? Dietetycy odpowiadają Pod jaką nazwą producenci żywności ukrywają w swoich produktach glutaminian sodu? (WIDEO) Orkiszowy placek ze śliwkami Odchudzone fast-foody Najmniej i najbardziej toksyczne owoce i warzywa. Nowy raport EWG Pudding z nasionami chia Czekoladowy omlet z cukinią Niezdrowe skutki jedzenia zdrowej żywności Buraczana tęcza według przepisu Otylii Jędrzejczak Oreo fit - przepis. Ciastka Oreo Nowy rok, nowe nawyki żywieniowe! Od czego rozpocząć zdrowe odżywianie?

Popularne w tym tygodniu:

Pieczone kacze udko z sałatką z czerwonej kapusty i granata