9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

Ten artykuł ma 9 stron:

Przeładowanie patelni

Czasami pośpiech i niecierpliwość powodują, że wypełniamy patelnię składnikami po same brzegi i czekamy, aż wszystkie będą gotowe. Takie działanie, zamiast spokojnego wykonywania określonych czynności krok po kroku, może wydłużyć czas smażenia. Ciepło będzie miało utrudniony dostęp do większości składników. Ponadto danie przybierze mało estetyczny wygląd.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Ogórkowe smoothie dla dzieci i dorosłych Kawa z topinamburu. Właściwości Helicobacter pylori - dieta, która łagodzi objawy choroby. Co jeść? Kawa z jajkiem. Jak ją przygotować? Oglądasz mecz? Zrezygnuj z menu typowego kibica! Jakie są prawdziwe wskaźniki ryzyka miażdżycy i zawału serca? Mięso strusia – zdrowe, choć niedoceniane. Sprawdziliśmy, jak smakuje Woda wodzie nierówna Dietetyczna czekolada - czekolada w diecie osoby odchudzającej się Kiedy warto suplementować tran? Jakie są jego właściwości? Ser żółty - samo zdrowie Jogurtowe chmurki orzechowo-gruszkowe z cukinią