9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

Ten artykuł ma 9 stron:

Temperatura niedostosowana do naczynia

Rzadko zdarza się, by ktoś sprawdził, w jakiej temperaturze można używać danego naczynia, dlatego też najczęściej są one nadmiernie rozgrzewane. Nieprzywierająca powłoka, pokrywająca np. patelnie, może zacząć uwalniać szkodliwe dla naszego zdrowia substancje. Ekspozycja na opary grozi wystąpieniem objawów grypopodobnych, a więc gorączki, osłabienia czy kaszlu. Ponadto negatywnie wpływa to na wydajność samego sprzętu.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Ogórkowe smoothie dla dzieci i dorosłych Kawa z topinamburu. Właściwości Helicobacter pylori - dieta, która łagodzi objawy choroby. Co jeść? Kawa z jajkiem. Jak ją przygotować? Oglądasz mecz? Zrezygnuj z menu typowego kibica! Jakie są prawdziwe wskaźniki ryzyka miażdżycy i zawału serca? Mięso strusia – zdrowe, choć niedoceniane. Sprawdziliśmy, jak smakuje Woda wodzie nierówna Dietetyczna czekolada - czekolada w diecie osoby odchudzającej się Kiedy warto suplementować tran? Jakie są jego właściwości? Ser żółty - samo zdrowie Jogurtowe chmurki orzechowo-gruszkowe z cukinią