9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

123RF

Ten artykuł ma 9 stron:

Zazwyczaj zaraz po zakończeniu gotowania, smażenia, grillowania czy pieczenia mięsa, wykładamy je na talerz i pałaszujemy.

Tymczasem mięso takie należy odłożyć na chwilę, by nie traciło swojej soczystości zaraz po rozkrojeniu. Mniejsze kawałki potrzebują na to 5 do 10 minut. Większe — nawet do 20.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Ser żółty - samo zdrowie 10 porcji owoców i warzyw dziennie zmniejsza ryzyko przedwczesnej śmierci Antygrypina na przeziębienie Piękne zdjęcia posiłków na Instagramie zwiększają ryzyko rozwoju zaburzeń odżywiania Mleczko kokosowe - właściwości i zastosowanie Pomysł na zdrowe i sycące śniadanie "na wynos" Ashwagandha - czym jest i jak działa na nasz organizm? Mięso - fakty, mity i znaczenie w diecie Skąd biorą się choroby cywilizacyjne? Zdrowy sok z grapefruita, gruszki, ananasa i imbiru - przepis Otylii Jędrzejczak Śródziemnomorski obiad w 2 minuty? Podravka przedstawia nową linię dań gotowych Sałatka caprese