9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

123RF

Ten artykuł ma 9 stron:

Zazwyczaj zaraz po zakończeniu gotowania, smażenia, grillowania czy pieczenia mięsa, wykładamy je na talerz i pałaszujemy.

Tymczasem mięso takie należy odłożyć na chwilę, by nie traciło swojej soczystości zaraz po rozkrojeniu. Mniejsze kawałki potrzebują na to 5 do 10 minut. Większe — nawet do 20.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Cholesterol. Co jeść przy wysokim poziomie cholesterolu? Dieta na obniżenie cholesterolu Tortilla z serem aldamer, kurczakiem, jajkiem i sosem avocado Składniki pokarmów odpowiedzialne za oczyszczanie organizmu Sos z cukinii Chleb na zakwasie REGULAMIN KONKURSU Krem z brokuła na chłodne wieczory Naleśniki białkowe - jak przygotować zdrowe naleśniki z białkiem? Orkiszowy placek ze śliwkami Zimowe śniadanie - przepisy na śniadania na ciepło Czy to pora na pora? Owsianka z jabłkiem i migdałami (bez laktozy)