9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

123RF

Ten artykuł ma 9 stron:

Zazwyczaj zaraz po zakończeniu gotowania, smażenia, grillowania czy pieczenia mięsa, wykładamy je na talerz i pałaszujemy.

Tymczasem mięso takie należy odłożyć na chwilę, by nie traciło swojej soczystości zaraz po rozkrojeniu. Mniejsze kawałki potrzebują na to 5 do 10 minut. Większe — nawet do 20.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Napoje energetyzujące – czy powinny być spożywane przez dzieci? Poranny koktajl oczyszczający. Przepis na oczyszczenie organizmu z toksyn Czym jest slow food? Jak przygotować domową granolę? Biały nalot na czekoladzie? Wyjaśniamy, co oznacza biały osad na czekoladzie Śniadanie z masłem orzechowym - zdrowe i proste przepisy na śniadania Tłusty czwartek - Anna Lewandowska i jej przepis na pączki fit Najprostsze ciastka Te objawy świadczą o zakwaszeniu organizmu! Prosta metoda, dzięki której oczyścisz organizm z toksyn Weekendowy jadłospis Ewy Chodakowskiej Zdrowe chipsy - chipsy z warzyw. Świetny pomysł na zdrową przekąskę Alkohol podczas odchudzania

Popularne w tym tygodniu:

Jak przygotować stek z tuńczyka? Mleko w diecie - czy naprawdę jest się czego bać? Dla kogo kasza bulgur? Właściwości i wartości odżywcze Kiedy warto suplementować tran? Jakie są jego właściwości? Witaminy rozpuszczalne w wodzie i tłuszczach Kolagen i jego właściwości. Jak suplementować?