9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

123RF

Ten artykuł ma 9 stron:

Zazwyczaj zaraz po zakończeniu gotowania, smażenia, grillowania czy pieczenia mięsa, wykładamy je na talerz i pałaszujemy.

Tymczasem mięso takie należy odłożyć na chwilę, by nie traciło swojej soczystości zaraz po rozkrojeniu. Mniejsze kawałki potrzebują na to 5 do 10 minut. Większe — nawet do 20.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

10 porcji owoców i warzyw dziennie zmniejsza ryzyko przedwczesnej śmierci Zdrowe nawyki żywieniowe. Podejmij wyzwanie. Właściwości przyprawy dyniowej. Poznaj 7 korzyści, jakie niesie dla twojego zdrowia Morwa czarna - właściwości, zastosowanie Fit przepisy - charakterystyka, przykładowe dania fit Lubella rezygnuje z jajek z chowu klatkowegoMATERIAŁ PROMOCYJNY REGULAMIN KONKURSU 4 triki przydatne w kuchni Ciasteczka owsiane Sałatka z ujemnymi kaloriami Oto co Ewa Chodakowska poleca jeść na obiad. Pięć przepisów Właściwości pomidorów