9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

123RF

Ten artykuł ma 9 stron:

Zazwyczaj zaraz po zakończeniu gotowania, smażenia, grillowania czy pieczenia mięsa, wykładamy je na talerz i pałaszujemy.

Tymczasem miÄ™so takie należy odÅ‚ożyć na chwilÄ™, by nie traciÅ‚o swojej soczystoÅ›ci zaraz po rozkrojeniu. Mniejsze kawaÅ‚ki potrzebujÄ… na to 5 do 10 minut. WiÄ™ksze — nawet do 20.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Eliksir z czarnego bzu na przeziębienie Słońce – czyli jak całkowicie za darmo podreperować swoje zdrowie Ochota na słone - gdy coś słonego do jedzenia staje się obsesją 10 fit przekąsek do pracy Gołąbki z kapusty włoskiej z łososiem. Test garnków Tefal Hero ze stali nierdzewnej Dlaczego warto jeść warzywa? Koktajl proteinowy - przepis. Oto koktajl proteinowy domowej roboty Oto co dzieje się z twoim ciałem po zjedzeniu imbiru Orkisz - moda czy zdrowie? Konfitura z pigwy z imbirem Dietetyczne święta Bożego Narodzenia – czy to możliwe? Młody kokos. Miąższ kokosa - właściwości