9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

123RF

Ten artykuł ma 9 stron:

Zazwyczaj zaraz po zakończeniu gotowania, smażenia, grillowania czy pieczenia mięsa, wykładamy je na talerz i pałaszujemy.

Tymczasem mięso takie należy odłożyć na chwilę, by nie traciło swojej soczystości zaraz po rozkrojeniu. Mniejsze kawałki potrzebują na to 5 do 10 minut. Większe — nawet do 20.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Zdrowe wegańskie "monte" ARBUZOWE LOVE z MASCARPONE Funkcje cholesterolu w organizmie i jego źródła pokarmowe Przepisy Anny Lewandowskiej i Ewy Chodakowskiej na zdrowe dania Co znajdziemy w wędlinach sklepowych? Co się stanie, jeżeli będziesz pić jedną szklankę wody z listkami mięty dziennie? Właściwości jajek Pieczone sajgonki wegetariańskie Dlaczego nie jesz beta-karotenu? Ważny składnik dla naszego zdrowia! Poznaj właściwości liczi Paleodieta dla osób aktywnych fizycznie – co powinno znaleźć się w diecie? Przepis na dietetyczny żurek

Popularne w tym tygodniu:

Slow life - za co kochamy gotowanie w wersji slow? Kuchenka gazowa w kuchni – sprawdź, jaki przepis rekomendują profesjonalni kucharze i dlaczego gotują na gazie?