9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

123RF

Ten artykuł ma 9 stron:

Zazwyczaj zaraz po zakończeniu gotowania, smażenia, grillowania czy pieczenia mięsa, wykładamy je na talerz i pałaszujemy.

Tymczasem mięso takie należy odłożyć na chwilę, by nie traciło swojej soczystości zaraz po rozkrojeniu. Mniejsze kawałki potrzebują na to 5 do 10 minut. Większe — nawet do 20.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Woda alkaliczna - czy ma właściwości lecznicze? Chia nasion czar Oto dlaczego po zjedzeniu spaghetti możesz mieć kaca Przepisy Anny Lewandowskiej i Ewy Chodakowskiej na zdrowe dania Bataty na diecie - warzywo idealne dla sportowca ARBUZOWE LOVE z MASCARPONE Szarlotka na diecie ? Ależ TAK (i to bez glutenu) Fit Bananowe Placuszki Zdrowy sok z grapefruita, gruszki, ananasa i imbiru - przepis Otylii Jędrzejczak Babeczki trójkolorowe bez pieczenia Dietetyczna chałwa w 10 minut Jak powinno wyglądać drugie śniadanie? Ekspert podpowiada