9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

123RF

Ten artykuł ma 9 stron:

Zazwyczaj zaraz po zakończeniu gotowania, smażenia, grillowania czy pieczenia mięsa, wykładamy je na talerz i pałaszujemy.

Tymczasem mięso takie należy odłożyć na chwilę, by nie traciło swojej soczystości zaraz po rozkrojeniu. Mniejsze kawałki potrzebują na to 5 do 10 minut. Większe — nawet do 20.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Jak przeprowadzić wiosenny detoks? Pieczone sajgonki wegetariańskie Light nie zawsze oznacza „lekki” Oleje roślinne - sekret zdrowia i urody Niezwykła moc owoców jagodowych REGULAMIN KONKURSU Co się stanie z twoim ciałem, jeśli codziennie będziesz jeść olej kokosowy? Fit Wielkanoc: przepis na majonez z serka wiejskiego Zdrowe posiłki - przepisy. Oto dania, które możesz przygotować w 10 minut. A nawet szybciej! Moje śniadanie mistrzów Dietetyczne kulki owsiane Koktajl, który wymiecie pasożyty z jelit. Prosty przepis

Popularne w tym tygodniu:

Szukasz inspiracji kuchni azjatyckiej - wypróbuj przepisy z produktami House of Asia Wielkanoc tradycyjnie czy może z nutką Azji? Masz ochotę na pyszny i mniej oczywisty obiad? Król wielkanocnego stołu, czyli majonez Domowy majonez ziołowy z House of Asia Bezmięsne potrawy na wielkanocnym stole