9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

123RF

Ten artykuł ma 9 stron:

Zazwyczaj zaraz po zakończeniu gotowania, smażenia, grillowania czy pieczenia mięsa, wykładamy je na talerz i pałaszujemy.

Tymczasem mięso takie należy odłożyć na chwilę, by nie traciło swojej soczystości zaraz po rozkrojeniu. Mniejsze kawałki potrzebują na to 5 do 10 minut. Większe — nawet do 20.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Malinowo-kokosowy chia pudding Głóg - właściwości i zastosowanie Fit ciasto marchewkowe Odstawienie nabiału - efekty. Co stanie się po odstawieniu mleka? "Żelazny" krem z natki pietruszki z mlekiem kokosowym Prozdrowotne właściwości fiołka trójlistnego Fit Bananowe Placuszki Sposób parzenia herbaty, dzięki któremu szybciej zaśniesz Dieta, która wspomoże Twój zmęczony zimą organizm – dieta na tzw. przesilenie wiosenne Co się stanie z twoim ciałem, jeśli codziennie będziesz jeść olej kokosowy? 11 superproduktów, które powinniśmy jeść częściej Kawa z jajkiem. Jak ją przygotować?

Popularne w tym tygodniu:

Nowości od DeCare: makarony Nowości od DeCare: pasty