9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

123RF

Ten artykuł ma 9 stron:

Zazwyczaj zaraz po zakończeniu gotowania, smażenia, grillowania czy pieczenia mięsa, wykładamy je na talerz i pałaszujemy.

Tymczasem mięso takie należy odłożyć na chwilę, by nie traciło swojej soczystości zaraz po rozkrojeniu. Mniejsze kawałki potrzebują na to 5 do 10 minut. Większe — nawet do 20.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Co się stanie, jeżeli będziesz jeść jedną łyżkę chia dziennie? (WIDEO) Mąka sojowa Czym są owoce persymony? Źródło białka w diecie. Produkty białkowe. Ile białka dziennie? Warzywne i owocowe sałatki poniżej 200 kcal Szybkie naleśniki bez mąki Stadiony sportowe z przekąsek kibiców Kefir naturalny Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej Przepis na domowe masło migdałowe Dobry czas na picie białka 7 zdrowych produktów, które mogą ci zaszkodzić Dżemy truskawkowe ze sklepu. Zbadaliśmy ich skład

Popularne w tym tygodniu:

Jedzenie dla zrównoważenia emocji? Tak, ale mądrze! Jak obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne?