9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

123RF

Ten artykuł ma 9 stron:

Zazwyczaj zaraz po zakończeniu gotowania, smażenia, grillowania czy pieczenia mięsa, wykładamy je na talerz i pałaszujemy.

Tymczasem miÄ™so takie należy odÅ‚ożyć na chwilÄ™, by nie traciÅ‚o swojej soczystoÅ›ci zaraz po rozkrojeniu. Mniejsze kawaÅ‚ki potrzebujÄ… na to 5 do 10 minut. WiÄ™ksze — nawet do 20.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Mity żywieniowe, w które wierzą nawet dietetycy Domowe batoniki musli (bez pieczenia) Nowości od DeCare: pasty 24 sygnały, które świadczą o tym, że pijesz za mało wody. Picie małej ilości wody - objawy WRAP ze SZPINAKU - zielone przyspieszenie metabolizmu Niski poziom wody w organizmie - sygnały świadczące o tym, że pijesz za mało wody Lekko po świętach Szybkie czekoladowe Babeczki z Gruszką (bez jajek i nabiału) Oto 3 bardzo dobre powody, aby wybierać orzechy pekan Zdrowe słodycze - najlepsze przepisy dla dzieci i dla dorosłych Kiedy najlepiej pić kawę? O której pić kawę? Napady głodu - jak sobie z nimi radzić?