9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

123RF

Ten artykuł ma 9 stron:

Zazwyczaj zaraz po zakończeniu gotowania, smażenia, grillowania czy pieczenia mięsa, wykładamy je na talerz i pałaszujemy.

Tymczasem mięso takie należy odłożyć na chwilę, by nie traciło swojej soczystości zaraz po rozkrojeniu. Mniejsze kawałki potrzebują na to 5 do 10 minut. Większe — nawet do 20.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Grilluj dietetycznie i bądź fit Wpływ pieczonego czosnku na zdrowie Pogoń za pieniędzmi, lansem, super sylwetką... Pijesz wino w dużych ilościach? Widać to na twojej twarzy Co się stanie, gdy zamienisz cukier na sztuczne słodziki? Odstawiłam kawę na tydzień. Oto, co się stało Ogórkowe smoothie dla dzieci i dorosłych Sok z cytryny - właściwości Przepisy na mięsa w wersji lekkiej 10 warzyw, które idealnie zastępują mięso Odchudzające przepisy: jajko zapiekane w awokado Kwarantanna a błędy żywieniowe. Jak odżywiać się w dobie koronawirusa?