9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

123RF

Ten artykuł ma 9 stron:

Zazwyczaj zaraz po zakończeniu gotowania, smażenia, grillowania czy pieczenia mięsa, wykładamy je na talerz i pałaszujemy.

Tymczasem mięso takie należy odłożyć na chwilę, by nie traciło swojej soczystości zaraz po rozkrojeniu. Mniejsze kawałki potrzebują na to 5 do 10 minut. Większe — nawet do 20.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Ogórkowe smoothie dla dzieci i dorosłych Kawa z topinamburu. Właściwości Helicobacter pylori - dieta, która łagodzi objawy choroby. Co jeść? Kawa z jajkiem. Jak ją przygotować? Oglądasz mecz? Zrezygnuj z menu typowego kibica! Jakie są prawdziwe wskaźniki ryzyka miażdżycy i zawału serca? Mięso strusia – zdrowe, choć niedoceniane. Sprawdziliśmy, jak smakuje Woda wodzie nierówna Dietetyczna czekolada - czekolada w diecie osoby odchudzającej się Kiedy warto suplementować tran? Jakie są jego właściwości? Ser żółty - samo zdrowie Jogurtowe chmurki orzechowo-gruszkowe z cukinią