9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

123RF

Ten artykuł ma 9 stron:

Zazwyczaj zaraz po zakończeniu gotowania, smażenia, grillowania czy pieczenia mięsa, wykładamy je na talerz i pałaszujemy.

Tymczasem mięso takie należy odłożyć na chwilę, by nie traciło swojej soczystości zaraz po rozkrojeniu. Mniejsze kawałki potrzebują na to 5 do 10 minut. Większe — nawet do 20.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Sałatki w słoikach do pracy - pięć propozycji na sałatki ze słoika do pracy Piernik świąteczny Przeszedł na wegetarianizm. Jego ciało zmieniło się nie do poznania Kotlety z kaszy jaglanej - przepis na przepyszne kotleciki DYNIA – HIT JESIENI? Proste metody, które pomogą na nieszczelne jelito. Nieszczelne jelita - co jeść? Musli i owsianki w saszetkach - które są najlepsze? KULKI mocy na... lepsze trawienie ! PALEO fast food, czyli BURGER w wersji "slow" Olej rzepakowy nową nadzieją w leczeniu otyłości Co znajduje się w warzywach strączkowych? Przepis na niskokaloryczną galaretkę z BCAA

Popularne w tym tygodniu:

Pyszne źródła magnezuMATERIAŁ PROMOCYJNY