9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

123RF

Ten artykuł ma 9 stron:

Zazwyczaj zaraz po zakończeniu gotowania, smażenia, grillowania czy pieczenia mięsa, wykładamy je na talerz i pałaszujemy.

Tymczasem mięso takie należy odłożyć na chwilę, by nie traciło swojej soczystości zaraz po rozkrojeniu. Mniejsze kawałki potrzebują na to 5 do 10 minut. Większe — nawet do 20.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Moda na bycie fit, a zdrowie Chrupanie bez wyrzutów sumienia, czyli zdrowe przekąski z całego świata Zadbaj o formę przed ślubem! Techniki gotowania Kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 - ich rola i znaczenie w organizmie człowieka Dietetyczne brownie z kaszy jaglanej ALGI – sposób na odchudzanie i zdrowie Przeciwwskazania do spożywania błonnika Czym są kolacje węglowodanowe? Rozmowa z dietetykiem ŚLEDŹ w OLEJU LNIANYM ... do walki z Twoim tłuszczykiem ! Domowa Chałwa Cleaneating - kiedy zdrowe jedzenie staje się obsesją