9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać

123RF

Ten artykuł ma 9 stron:

Zazwyczaj zaraz po zakończeniu gotowania, smażenia, grillowania czy pieczenia mięsa, wykładamy je na talerz i pałaszujemy.

Tymczasem mięso takie należy odłożyć na chwilę, by nie traciło swojej soczystości zaraz po rozkrojeniu. Mniejsze kawałki potrzebują na to 5 do 10 minut. Większe — nawet do 20.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Smoothie - sposób na zdrowie? Kolacja na diecie - co na kolację na diecie? Dietetycy odpowiadają Pod jaką nazwą producenci żywności ukrywają w swoich produktach glutaminian sodu? (WIDEO) Orkiszowy placek ze śliwkami Odchudzone fast-foody Najmniej i najbardziej toksyczne owoce i warzywa. Nowy raport EWG Pudding z nasionami chia Czekoladowy omlet z cukinią Niezdrowe skutki jedzenia zdrowej żywności Buraczana tęcza według przepisu Otylii Jędrzejczak Oreo fit - przepis. Ciastka Oreo Nowy rok, nowe nawyki żywieniowe! Od czego rozpocząć zdrowe odżywianie?

Popularne w tym tygodniu:

Pieczone kacze udko z sałatką z czerwonej kapusty i granata